Reis rond de wereld...

Vakanties... Ga je voor de vroegboekkortingen  of  ben je eerder een voorstander van last minute tarieven? Hoe dan ook we zitten allemaal in t zelfde schuitje en tropische stranden lijken er niet echt in te zitten dit jaar.


Gesteld dat er na de lockdown een positief reisadvies komt, wil je dan trouwens wel gaan?
Neem je het risico om op vermoedelijk overbevolkte dichtbij huis plekjes te stranden? Of ben  je een echte durfal en trek je overgelukkig eindelijk weer die wijde wereld in? Heb je dan ook al eens aan de mogelijkheden van een nieuwe flare-up en alle gevolgen vandien gedacht?

Hier thuis is het een uitgemaakte zaak, verder dan Tuinesië en Terrasmanië gaan we het niet zoeken dit jaar. Makkelijk gezegd natuurlijk met slechts twee volwassenen en een Akita in huis. We slijten de dagen met lome wandelingen, (ja hoor ook de hond lijkt stilaan te wennen aan de relaxte Corona-modus), aperitieven in de tuin ....
Anders wordt het natuurlijk wanneer je een kroost te entertainen hebt.

In de categorie 'positief omgaan met tegenslagen' scoorde collegaatje W. deze week dan ook hoge toppen. Met twee tienerzonen in huis zag ze behoorlijk op tegen de komende maanden want, hoe hou je  in godsnaam twee jonge kerels bezig wanneer die volop in het leven staan en  je hun territorium moet beperken tot een minuscule straal rond de schoorsteen?
Zo kwam ze op het idee om, wanneer reizen er niet inzit, de wereld maar naar hen thuis te brengen.


Vliegtickets voor de leukste bestemmingen werden gemaakt en in gesloten omslagen gestopt. Warme bestemmingen werden gemarkeerd om een beetje in functie van het weer hier thuis te kunnen reizen.
Op maandag wordt een bestemming getrokken, zodat er een hele week voorbereid kan worden. Weekends staan dan volledig in het teken van het getrokken thema.
W zou W ook niet zijn wanneer ze maar half werk leverde, dus voedsel (paella voor Spanje,..) drank (Wijn en Ricard voor Frankrijk,...), decoratie (rood wit geruite tafelkleedjes voor Duitsland,...) kortom zowat alles wordt aangepast teneinde een echt vakantiegevoel te bekomen. Naast het creëren van sfeer, voegt ze ook wat amusement en algemene kennis toe. Zo wordt er telkens een knutselactiviteit ingelast (matroesjka's schilderen voor Rusland,...), wordt er van ieder verondersteld opzoekingswerk te doen naar een bekend persoon en daar ook wat over te vertellen en moeten er enkele woordjes in de plaatselijke taal gesproken worden. Bovendien gaat ze ook steeds op zoek naar een typisch gezelschapsspel (Toren van Pisa voor Italië...) om op vakantie te spelen.

Ik ben zo onder de indruk dat ik haar idee (met W's medeweten uiteraard) graag deel om jullie te inspireren. Natuurlijk stem je het hele gegeven af op de leeftijd van je kroost en hoef je het niet zo tot in de puntjes uit te voeren. Maar het moet gezegd, hoe meer je je inleeft hoe beter het wordt, getuige de tranen die over mijn wangen rollen wanneer ik een sms met foto toegestuurd krijg van haar eerste trip.
Koffers allemaal netjes op een rij aan iets wat de receptie van een Gasthaus zou kunnen zijn :"Wij zijn ingecheckt!"

De enthousiastelingen onder jullie die wat extra informatie zoeken over geschikte gezelschapsspellen voor hun tripjes, verwijs ik graag door naar Ypsi. Niet alleen koop je hier Belgisch, maar zaakvoerder Peter en zijn gezin testen  zowat alle spellen uit in hun vrije tijd. Bovendien organiseren ze ook regelmatig spelavonden, wat maakt dat er echt wel enige 'vakkennis' vergaard werd in de loop der jaren. Jammer van de afstand, anders zouden Peter en Isabelle me zeker eens een keertje zien op één van die avonden!

En nu ben ik natuurlijk ook wel reuze benieuwd naar jullie eerste bestemming...


Reacties

Populaire posts